Cîștigarea de suflete
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 26/01/2024
    12345678910 0/10 X

cel înțelept câștigă suflete.” (Proverbe 11:30b)

Avem de la Domnul un mandat general valabil de a-i aduce pe oameni la Dumnezeu. „Duceți-vă și faceți ucenici din toată lumea”, spune Domnul Isus. (Matei 28:19) Știu că există o preocupare permantă la unii din noi de a împlini acest mandat. Știu că există un dor fierbinte în inima multora de a-i vedea pe cei din jur întorși la Domnul. Știu că mulți dintre noi am fi dispuși la eforturi și sacrificii mari, doar să-i vedem pe cei dragi salvați. Apostolul Pavel spune: „simt o mare întristare și am o durere necurmată în inimă… pentru frații mei, rudele mele trupești”. (Romani 9:2-3) Biblia ne spune că cei înțelepți câștigă suflete; dar cum să o facem? De multe ori suntem slabi, confuzi, înfrânți... Dați-mi voie să ofer câteva sugestii inspirate de Scriptură și de învățătura înaintașilor noștri în lupta comună de a câștiga pe cei pierduți pentru Dumnezeu; poate ajută.

UNU: Asigură-te mai întâi că tu însuți ești mântuit. (2Corinteni 13:5) Nu poți da altora ceeace tu nu deții.

DOI: Înțelege situația groaznică în care se află cei fără Dumnezeu (Pilda bogatului nemilostiv, Luca 16)

TREI: Fi convins că Domnul dorește și poate să-i salveze pe toți oamenii. (1Timotei 2:3-4)

PATRU: Ia-ți relația cu Domnul și viața religioasă în serios. Biblia spune: „Fii cu luare aminte asupra ta însuți... ” (1Timotei 4:16a)

CINCI: Fi o persoană bună. Faptele spun adesea mai mult decât vorbele. (1Petru 2:12)

ȘASE: Roagă-te neîncetat. Roagă-te, pentru pasiune în ce privește Evanghelizarea personală, pentru cei nemântuiți, pentru ocazii de a vorbi și pentru suflete pregătite, pentru îndrăzneală și inspirație. Roagă-te neîncetat, postește uneori. Salvarea fiecărui suflet este un miracol pe care doar Dumnezeu poate să-L realizeze. (1Tesaloniceni 5:17, Matei 17:21)

ȘAPTE: Predică Evanghelia Domnului Isus. Asigută-te că o stăpânești în ce privește mesajul ei central. Vorbește despre ce a făcut Domnul în viața ta. Vorbește, vorbește, vorbește, … Atenție însă, să nu devi obraznic sau obsedat! (2Timotei 4:1,5)

OPT: Focalizează-te. Un proverb spune: „Cine aleargă după mai mulți iepuri de-o dată, riscă să nu prindă nici unul”. Întreține relații bune pentru ca în felul acesta să poți ajunge cu Evanghelia la inimile oamenilor. (Ioan 12:1-2)

NOUĂ: Înarmează-te cu răbdare, perseverență și încredere. Uneori lupa pentru câștigarea unui suflet poate fi mai lungă chiar și decât o viață. (Luca 18:1-8; Matei 7:7-11)

ZECE: Liniștește-te în suveranitatea lui Dumnezeu. Lasă-L pe Domnul să aibă ultimul cuvânt în alegerea oamenilor, momentelor, metodelor... Fiul lui Dumnezeu se ruga: „Totuși nu cum voiesc Eu, ci cum voiești Tu”. (Matei 26:39b)

Având în vedere natura păcătoasă și în același timp veșnică a omului, nimic nu este mai important ca și câștigarea de suflete. James A. Stewart în remarcabila lucrare „Evanghelizarea personală”, spune: „Înaintea Domnului, sunt înțelepți aceia care caută să smulgă afară din focul iadului bărbați și femei (Iuda 23) și să-i facă copii ai marelui Domn… Dacă nu ai pasiune pentru mântuirea celor pierduți, este un mare semn de întrebare cu privire la propria-ți mântuire.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 295
Opțiuni